ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Маринівки загинув командир роти спецпризначення Нацгвардії

Богдан Завада під час бою прикривав особовий склад і особисто вів вогонь по терористах

Командир роти Національної гвардії лейтенант Богдан Завада із Запоріжжя загинув під час нападу терористів на блокпост біля Маринівки (Донецька область).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

Згідно з повідомленням, блокпост поблизу Маринівки атакували близько 100 терористів за допомогою 4 одиниць бронетехніки з боку Степанівки і села Тарани.

Під час бою Завада прикривав особовий склад і особисто вів вогонь з протитанкового гранатомета. Він підбив БТР терористів і знищив 10 терористів і цим допоміг перегрупуватися бійцям Нацгвардії на блокпосту.

У повідомленні наголошується, що після загибелі лейтенанта терористи взяли його телефон і в знущальній формі повідомили рідним, що військовослужбовець поплатився життям за вбитих ним десять терористів.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що подав рапорт президентові України про присвоєння загиблому сьогодні в зоні АТО лейтенанту Богдану Заваді звання Героя України.

Нагадаємо, 11 липня в результаті обстрілу бойовиками позицій прикордонників в Луганській області загинув заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби Ігор Момот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram