ГоловнаСуспільствоПодії

Збитий літак йшов міжнародним коридором

"Боїнг" зник з радарів миттєво

Збитий літак йшов міжнародним коридором
Фото: EPA/UPG

Літак "Малазійських авіаліній" "Боїнг-777", який було збито сьогодні під Торезом Донецької області трерористами, йшов міжнародним коридором на висоті більше 10 тисяч метрів.

Про це пише "Цензор.нет" з посиланням на джерело в "Украерорусі" (головному органі управління повітряним рухом в Україні).

"Боїнг" йшов на висоті 10 тисяч метрів, міжнародним коридором. Ніяких обмежень на польоти на такій висоті не було і бути не могло, оскільки раніше ніякої загрози для авіації на таких висотах не виникало. Лайнер вів ростовський центр керування повітряним рухом Російської федерації спільно з українськими диспетчерами. Позначка "Боїнга" зникла миттєво, без будь-яких попереджень і сигналів SОS. Літак миттєво провалився з ешелону в районі Тореза. Ми обмінялися думкою з російськими колегами і всі відразу дійшли висновку - "Боїнг" було збито. Вся інформація про катастрофу записана і буде пред'явлена міжнародним експертам", - заявили у відомстві.

Висоту, на якій рухалося повітряне судно, підтвердила і європейська диспетчерська служба Eurocontrol.

"Згідно з нашими даними, літак летів на польотному рівні 330 (приблизно 10 тисяч метрів), коли він зник з радарів. Цей маршрут було закрито українською владою від землі і до рівня 320, але його було відкрито на висоті, на якій летів літак", - сказано в повідомленні.

На цей час повітряний простір над Донбасом закрито повністю.

Нагадаємо, 17 липня в Шахтарському районі Донецької області бойовики збили малайзійський літак рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур". Загинуло 295 осіб. За даними МВС України, літак збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Президент Петро Порошенко назвав катастрофу терактом і висловився за створення комісії із залученням фахівців ІСАО для розслідування падіння літака Malaysian Airlines.

На сторінці сепаратистів в соцмережі "ВКонтакте" під назвою "Зведення від Стрелкова Ігоря Івановича" з'явилося повідомлення, що в четвер бойовики збили літак у районі падіння "Боїнга".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram