ГоловнаСуспільствоПодії

Автобуси з України та Польщі зіткнулися в Німеччині, загинули 9 осіб (оновлено)

Інших подробиць не повідомляють

Дев'ять осіб загинули, щонайменше 40 отримали важкі травми в ДТП під Дрезденом (Німеччина) в ніч проти суботи, повідомляє 19 липня "Радіо Свобода" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Аварія сталася на автобані А4. За інформацією телеканалу MDR, трагедія сталася близько 2:00 ночі, один з автобусів - польський, другий їхав з України.

На місці події працюють рятувальники, інших подробиць не повідомляють.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич стверджує, що українці в аварії не постраждали. "Аварія трапилася за участю трьох транспортних засобів. В автобусі перебувало 19 осіб. Громадяни України не постраждали. Чотирьох людей скерували в лікарню для обстеження. У них легкі тілесні ушкодження. Вся група продовжить у повному складі свою подорож. Пасажири - це діти-інваліди", - цитує Зварича РБК-Україна.

За попередньою інформацією, в аварії загинуло шість громадян Польщі, громадянство решти загиблих перевіряють.

Водночас Українські новини з посиланням на прес-службу МЗС повідомляють, що всього в автобусі було 19 громадян України - 2 водії, 14 дітей і 3 особи супроводу. Діти їхали на запрошення організації інвалідів міста Нюрнберг для двотижневого оздоровлення на території Німеччини.

Станом на 17:30 усі вони вже виїхали з готелю, куди їх розмістили після аварії, і продовжили подорож у Нюрнберг.

Німецькі організатори поїздки забезпечили для них інший транспортний засіб, а з Харкова виїхав автобус, яким діти будуть далі подорожувати Німеччиною й повернуться в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram