ГоловнаСуспільствоПодії

Фонд Ахметова відкинув звинувачення губернатора Одеської області в небажанні допомагати біженцям з Донбасу

Палиця вважає, що потреби переселенців зі сходу не повинні фінансуватися з обласного бюджету

Фонд Ахметова відкинув звинувачення губернатора Одеської області в небажанні допомагати біженцям з Донбасу
Анатолий Заболотный

Директор благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" Анатолій Заболотний виступив з відкритим зверненням до губернатора Одеської області Ігоря Палиці, в якому спростував заяву останнього про те, що Ахметов відмовився фінансувати потреби біженців, котрі втекли із зони АТО і розміщені на території Одеської області.

Відповідну заяву Заболотного опубліковано на сайті фонду "Розвиток України".

Згідно із заявою, 9 років фонд Ріната Ахметова займається найскладнішими проблемами - туберкульоз, онкологія, сирітство, і свідомо не йде на компроміс у питаннях корупції, неефективного використання коштів. Тому, заявив Заболотний, "я не терплю, коли фонд Ріната Ахметова несправедливо звинувачують".

"Сьогодні в Україні війна. Війна на Донбасі. Рінат Ахметов поставив чітке завдання фонду - допомогти Донбасу, допомогти своїм землякам, допомогти людям, які опинилися в біді. Уже рівно 2 місяці, як фонд 24 години на добу перебуває на зв'язку з людьми, які хочуть залишити "гарячі точки". Попри відсутність гуманітарного коридору силами волонтерів ми евакуювали 5000 осіб і продовжуємо евакуювати людей сьогодні. Ми розселяємо сім'ї з дітьми, інвалідів, пенсіонерів", - заявив Заболотний.

Кількома днями раніше, 19 липня, Ігор Палиця написав на своїй сторінці у Facebook, що Рінат Ахметов відмовився фінансувати потреби переселенців з Донецької області.

"Три тижні тому я як голова Одеської обладміністрації написав листа Рінату Ахметову з проханням профінансувати потреби донецьких біженців. Вчора прийшов лист-відповідь з відмовою", - написав губернатор.

Причиною відмови, за словами Палиці, було те, що підприємства Ахметова платять податки в бюджет України, "тому такі питання повинна вирішувати держава".

"Цікаво, чи згодні одесити, щоб за гроші обласного бюджету фінансувати потреби дорослих і працездатних переселенців зі сходу, які прибули до нас? Особисто я категорично проти", - написав Палиця.

Раніше глава Одеської області вимагав відновлювати Донбас за рахунок олігархів.

"Планується внести зміни до бюджету з метою профінансувати 1,5 млрд гривень на відновлення Слов'янська! А у кого забрати?! У тих регіонів, які не можуть скористатися грошима на своєму рахунку для будівництва доріг, садків, шкіл тощо? У тих регіонів, чиї діти гинуть там, де нас вважають фашистами?! А може, нам усім ще й попросити пробачення?! Маячня!", - написав він у Facebook 17 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram