ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі прогримів потужний вибух (оновлено)

У результаті вибуху на другому і третьому поверхах кардіоцентру пошкоджено вікна

У Запоріжжі прогримів потужний вибух (оновлено)
Фото: Анна Аблицова/z-city.com.ua

У вівторок, 22 липня, близько 22:45 на гарячу лінію 102 надійшло повідомлення про потужний вибух за будівлею кардіологічного центру в Запоріжжі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ГУ МВС у Запорізькій області.

На місце виїхали експерти вибухо-технічної служби, експертно-криміналістична лабораторія, слідчо-оперативна група.

У результаті вибуху, повідомляє прес-служба, пошкоджено вікна на другому і третьому поверхах кардіоцентру. Постраждалих немає.

"Оскільки вибух стався на пустирі поблизу річки, у жителів прилеглих будинків склалося враження, що вибухів було кілька. Однак після огляду місця події встановлено, що вибух був один", - йдеться, зокрема, у повідомленні.

Працівники карного розшуку встановили особу "підривника". Ним виявився працюючий, раніше не судимий місцевий житель 1990 року народження.

"За словами зловмисника, знайшовши порох, він вирішив здивувати друзів. З Інтернету він дізнався, як виготовляти вибуховий пакет. Докупивши інгредієнтів, хлопець змішав їх. Готове пристрій вирішив активувати в безлюдному місці, в кущах у балці, що за майже 150 метрів від одного з корпусів 5 міської лікарні. Щоб похвалитися, запросив туди своїх друзів. Терористичних намірів не мав, а сила вибуху виявилася значно більшою від тієї, на яку він розраховував", - сказано в повідомленні.

Вирішується питання про пред'явлення хлопцеві підозри у вчиненні кримінального правопорушення та про обрання для нього запобіжного заходу. Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, в ніч із 13 на 14 липня співробітники СБУ затримали 6 учасників угруповання, які готувалися підірвати офісне приміщення одного з інформаційних агентств у Запоріжжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram