ГоловнаСуспільствоПодії

Біля кордону з РФ збито два українські Су-25 (оновлено)

Льотчики катапультувалися

Біля кордону з РФ збито два українські Су-25 (оновлено)
Фото: Стоп-кадр с видео

У районі селища Дмитрівка Шахтарського району Донецької області в середу збили два українських Су-25.

Про це LB.ua розповів миколаївський волонтер Валерій Кисіль, який отримує інформацію від українських військових із передової.

За його даними, українські Су-25 збили військовослужбовці РФ за допомогою установок "Бук".

Волонтер також розповів, що бійці 72-ї та 79-ї бригад далі залишаються в оточенні, під обстрілом біля Маринівки. "Вони тримають висоту - там голі скелі, не окопатися, вдається тільки присипати землею. Постійно триває обстріл, - говорить волонтер. - Не зрозуміло, навіщо вони взагалі там потрібні, поруч 180 кілометрів відкритого кордону, через який спокійно їздять танки і "Гради".

Інформацію про те, що військовослужбовці в оточенні і не дочекалися підмоги, підтвердила дружина військового лікаря Світлана. "Ситуація така сама, як була вчора. Підкріплення не прийшло, коридору немає, їх постійно обстрілюють", - каже жінка.

В Інтернеті з'явилося відео з місця падіння одного зі збитих Су-25.

Згодом підтвердження інформації про збиті Су-25 з'явилося на сторінці прес-центру АТО у "Фейсбуці".

"Сьогодні в районі селища Дмитрівка під час надання вогневої підтримки підрозділам Збройних сил України, які мужньо тримають позиції на кордоні нашої держави, терористи підбили два українські літаки Су-25. Після успішного виконання завдань у цьому районі чотирма штурмовиками авіації Сухопутних військ проросійськи бандити обстріляли їх із зенітних ракетних комплексів. Незважаючи на протиракетні маневри і відстріл теплових пасток, два літаки зазнали пошкоджень. Льотчики катапультувалися", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram