ГоловнаСуспільствоПодії

У Нідерланди прибули перші тіла жертв катастрофи "Боїнга" на Донбасі

В аеропорт прибули близько 200 осіб, які втратили своїх близьких у небі над Донбасом

У Нідерландах відбулася церемонія прибуття перших тіл загиблих у катастрофі рейсу МН17.

У церемонії в аеропорту Ейндховен, де приземлилися два літаки із загиблими, взяли участь представники всіх країн, громадяни яких загинули в цій жахливій катастрофі, король Нідерландів Віллем-Олександр, королева Максима, повідомляє УНІАН.

Фото: EPA

Усі присутні стоячи спостерігали, як шість груп військових нідерландської армії йшли до літаків, щоб переносити труни з тілами загиблих. Все відбувалося в повній тиші доти, поки не було віддано наказ військовому з горном, який виконав мелодію військового вшанування.

Фото: EPA

Церемонія транслювалася в прямому ефірі, тому в хвилині мовчання завмерла вся країна.

Після цього військові салютом віддали честь загиблим. Прапори держав, у тому числі й український, були приспущені. Після цього військові рушили до літака, щоб забрати труни. Одночасно з цим на аеродром в'їхала колона із сорока траурних автомобілів, яку супроводжував ескорт військової поліції.

Фото: EPA

Труни повільно виносили одну за одною, кожну з них на плечах несли вісім військових. Коли труну клали в автомобіль, військові знову віддавали данину шани загиблому військовим салютом.

Фото: EPA

Члени сімей загиблих оплесками подякували за присутність королю Віллему-Олександру і королеві Максимі, які після того поїхали з церемонії. Після них відбув і прем'єр-міністр Марк Рютте.

Фото: EPA

Телебачення не показувало родичів жертв трагедії, які брали участь у церемонії. Проте загалом до аеропорту прибули близько 200 осіб, які втратили своїх близьких у небі над Донбасом.

Фото: EPA

О 17:50 колона із сорока траурних автомобілів виїхала з Ейндховена в Хілверсум, де буде проведена їх ідентифікація.

Фото: EPA

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram