ГоловнаСуспільствоПодії

На місці падіння "Боїнга" ще є останки загиблих, - представник Нідерландів

Коли останки загиблих відправлять, робота місії в Україні не припиниться

На місці падіння "Боїнга" ще є останки загиблих, - представник Нідерландів
Фото: ЕРА/UPG

Міністр закордонних справ Нідерландів у п'ятницю прибуде до Харкова на останнє відправлення останків жертв авіакатастрофи "Боїнга".

Про це сказав на прес-конференції в Харкові голова місії від Національної поліції Королівства Нідерландів Ян Тандер, повідомляє Укрінформ.

За його словами, після відправлення робота місії не припиниться.

"На місці падіння літака ще є останки загиблих, і це треба перевірити, але тільки після звільнення цієї території від терористів... Це ненормальні люди, вибачте, я не можу їх назвати інакше. Вони злочинці, вони не дають можливості працювати. Наша робота закінчиться тоді, коли ми знайдемо всіх", - додав Тандер.

За його словами, українські колеги гідні подяки за допомогу в "дуже складній роботі".

"Ваша країна дуже допомогла нам. За останні кілька годин я прожив кілька років. Ми не змогли б зробити краще", - наголосив Тандер.

Зі свого боку голова Держслужби України з НС Сергій Бочковський повідомив, що тільки після повної ідентифікації в Нідерландах можна буде зрозуміти, чи всі останки передано з України.

Раніше повідомляли, що Міжнародна слідча група скачала дані з бортових самописців малайзійського літака, який розбився в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram