ГоловнаСуспільствоПодії

13 бійців "Айдару" загинули при звільненні Лутугиного (виправлено)

Прес-служба батальйону уточнила кількість загиблих

13 бійців "Айдару" загинули при звільненні Лутугиного (виправлено)
Фото: Макс Левин

Вчорапри звільненні населеного пункту Лутугине на Луганщині загинули 13 добровольців батальйону "Айдар".

"Протягом доби підрозділи батальйону брали участь у трьох різних операціях за різними напрямками навколо м. Лутугине. У кожній із груп були втрати. Всього загиблими батальйон втратив 13 чоловік. Обставини боїв, а також повний іменний список загиблих воїнів будуть опубліковані після уточнення. Ми сумуємо за своїми побратимам і йдемо в бій першими. Героям слава! "- Повідомляється на сторінці батальйону у "Фейсбуці". При цьому спочатку в повідомленні говорилося про 23 загиблих, проте потім воно було змінене.

Перед цим бійці батальйону повідомили LB.ua, що загинули більш як двадцять їхніх товаришів.

Командир батальйону Сергій Мельничук повів на Лутугине сотню бійців. Такої кількості людей виявилося недостатньо. Вони потрапили під обстріл, у місті їх зустріло набагато більше терористів, ніж очікувалося. Обстрілювали, зокрема, з танків.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, на базу "Айдару" доставили 12 тіл, з них один - танкіст-військовослужбовець, 11 - "айдарівці". Решту вбитих і поранених бійці намагалися вивезти з поля бою.

Зараз, за словами комбата "Айдару", населені пункти Лутугине й Успенка під контролем сил АТО. У містах працює комендатура, призначено військових комендантів. Незабаром відновлять роботу водопроводу, запустять пекарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram