ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку за добу загинули 3 людей, 15 поранені

Удень місто обстріляли з артилерії

У Донецьку за добу загинули 3 людей, 15 поранені
Фото: EPA/UPG

У Донецьку внаслідок артобстрілу за добу загинули 3 людей, 15 поранені.

"За офіційними даними, внаслідок артобстрілу міста в ніч з 28 на 29 липня загинула одна людина, вдень 29 липня - загинуло 2 людини і 15 отримали поранення різного ступеня важкості", - йдеться в повідомленні прес-служби Донецької міськради.

Згідно з повідомленням, за станом на 17.30 обстановка в місті залишається напруженою.

"Унаслідок артобстрілу центру Донецька, який стався сьогодні близько 12.20, через влучення снаряда і спричиненого ним займання вогнем було знищено два гаражі, що розташовані по вул. Треньова, 5б, у довколишніх будинках ударною хвилею вибило скло. Снарядами пошкоджено і три будинки по вул. Рози Люксембург. У будинках №№ 75 і 77 пошкоджено покрівлю, в будинку №73 - влучення в квартиру, в сусідніх будинках також пошкоджені склопакети. Інфраструктура парку культури і відпочинку ім. Щербакова під час артобстрілу не постраждала. Снаряди впали в міські ставки, не заподіявши шкоди", - повідомили в мерії.

Крім того, аварійні бригади відновили електропостачання 4 трансформаторних підстанцій у Київському районі, які було знеструмлено сьогодні вранці. У 54 житлові будинки на вулицях Політбійців, Поліграфічній, Собінова і проспекті Засядька подано електрику. Відновлено електропостачання мешканцям Куйбишевського району, заводу "Точмаш", Донбаському виробничо-торговому центру "КВК", Донецькій залізниці. Крім того, ведуться роботи з ремонту мереж електропостачання в Петровському районі.

Рух тролейбусів за маршрутом №2 і трамваїв №1 відновлено до залізничного вокзалу.

"Через пошкоджену інфраструктуру поїзди "Укрзалізниці" не можуть доїхати до залізничного вокзалу в Донецьку. Коли буде відновлено рух поїздів, у компанії не можуть прогнозувати, адже в регіоні проводять активні бойові дії. На деяких ділянках навіть не приступали до оцінки втрат через безперервний вогонь", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 липня Ленінський та Київський райони Донецька постраждали від артобстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram