ГоловнаСуспільствоПодії

ДержНС знешкодила 27 вибухонебезпечних предметів у Слов'янську

У житловому кварталі Слов'янська знайшли мінометну міну 82 мм

ДержНС знешкодила 27 вибухонебезпечних предметів у Слов'янську
архив
Фото: EPA/UPG

Державна служба з надзвичайних ситуацій виявила і знешкодила 27 вибухонебезпечних предметів і боєприпасів у Слов'янську (Донецька область) на території курортного комплексу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Обстежено територію й акваторію державного підприємства "Санаторно-курортний реабілітаційний центр "Слов'янський курорт": площа території - 2,46 га, площа акваторії - 11,7 га, виявлено мінометних мін - 11 одиниць, бойових гранат і мін - 3 одиниці, інших вибухонебезпечних предметів - 13 одиниць", - йдеться в повідомленні.

За добу 29 липня піротехніки виявили та знешкодили у Слов'янську одну розтяжку із сигнальними ракетами, 13 розтяжок із гранатами.

Усього від початку виконання робіт із розмінування міста піротехніки знешкодили п'ять підготовлених до використання ручних протитанкових гранат.

Виявлено та знищено 39 розтяжок з гранатами, сім розтяжок із сигнальними ракетами.

Знешкоджено дев'ять розтяжок із саморобними пристроями, знищено підривом у межах житлового кварталу мінометну міну 82 мм.

Виявлено та знищено три міни з дистанційним управлінням спрямованої дії, три саморобні вибухові пристрої, перероблені з вогнегасників.

Піротехнічні підрозділи ДержНС, починаючи з 6 липня, вже обстежили 262,15 га території міста та 11,7 га ділянки водної акваторії Слов'янська.

Крім того, піротехніки перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів 557 адміністративних будівель та інших будівель.

Обстежено територію Слов'янської ТЕС площею 23,62 га, де виявлено та вилучено 32 одиниці боєприпасів.

Нагадаємо, 5 липня українські силовики встановили повний контроль над Слов'янськом, Краматорськом, Дружківкою і Костянтинівкою Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram