ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики виселили мешканців п'ятиповерхового будинку в Горлівціта влаштували в ньому казарму, - РНБО

Терористи також перешкоджають виїзду людей з гуманітарного коридору з Луганська

Бойовики виселили мешканців п'ятиповерхового будинку в Горлівціта влаштували в ньому казарму, - РНБО

У Горлівці Донецької області терористи виселили мешканців п'ятиповерхового будинку.

Про це на брифінгу сказав речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Терористи продовжують захоплювати та використовувати для облаштування бойових позицій цивільні та промислові об'єкти. Так, у селі Кузнецово-Михайлівка Донецької області бойовики захопили приміщення двоповерхового дитячого садка. У Горлівці російські найманці виселили мешканців п'ятиповерхового будинку на вул. Міллерська, 17 і організували в ньому казарму. У Шахтарську терористи зайняли одну з фабрик міста, щоб сили АТО не відрізали їх від траси", - наголошується у повідомленні.

Лисенко також зазначив, що терористи ведуть вогонь з території захоплених ними населених пунктів. "Бойовики продовжують мінувати і руйнувати об'єкти інфраструктури у підконтрольних населених пунктах. У селі Придорожному Амвросіївського району диверсанти замінували міст", - додав також спікер РНБО.

"Сьогодні "зеленим коридором", організованим підрозділами АТО, тільки за півтори години вийшло понад 150 мирних жителів з територій, підконтрольних терористам. Люди не бажають жити у містах, де відсутні закон та порядок. Самі біженці розповідають про те, що окупанти перешкоджають виїзду людей, змушуючи їх бути "живим щитом", або працювати на примусових роботах з обладнання пунктів оборони. У біженців забирають майно, документи та гроші", - підкреслив Лисенко.

Нагадаємо, вчора почав роботу гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram