ГоловнаСуспільствоПодії

Генпрокуратура затримала заступника голови НБУ (оновлено)

Бориса Приходька підозрюють у розкраданні 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду

Генпрокуратура затримала колишнього першого заступника голови Національного банку України (НБУ) Бориса Приходька.

Про це в п'ятницю, 1 серпня, повідомив перший заступник генерального прокурора України Микола Герасимюк, інформує "Интерфакс".

"Генеральна прокуратура вчора пізно ввечері затримала колишнього першого заступника голови Нацбанку Приходька Бориса Вікторовича. За результатами проведеного розслідування встановлено, що в лютому 2014 року перший заступник голови НБУ за попередньою змовою з головою правління ВАТ "Аграрний фонд" (Олександр Кірюков) і посадовими особами "Брокбізнесбанку" (голова наглядової ради Денис Бугай) незаконно заволоділи грошовими коштами ВАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2 млрд 69 млн грн", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Зазначають, що ПАТ "Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку Брокбізнесбанку, а банк витратив ці кошти на власні потреби і зробив неможливим повернення депозиту.

Суд обрав запобіжним заходом для Приходька утримання під вартою строком на два місяці і призначив заставу 200 млн гривень.

Кірюкова повідомлено про підозру, але наразі він на лікуванні, тож суд не може його заарештувати.

Бугаєві готують повідомлення про підозру.

Борис Приходько розпочав свою трудову діяльність 1993 року в акціонерному комерційному агропромисловому банку "Україна", в якому пропрацював до 2001 року. У 2001-2003 роках працював у банку "Хрещатик". Із 2003-го до кінця 2012 року - в Ощадбанку, де з 2008 року обіймав посаду директора казначейства.

Наприкінці 2012-го він прийшов у НБУ на посаду першого заступника. У березні 2014-го Приходька понизили до посади заступника голови НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram