ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи застосували хімічну зброю біля Червонопартизанська, - журналіст

Атаку терористи назвали попереджувальною, мета якої - залякати українських прикордонників

Нічна атака на український КПП біля населеного пункту Червонопартизанськ Луганської області відбулася із застосуванням хімічної зброї.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Facebook.

"Схоже, на наших прикордонників у Червонопартизанську здійснено хімічну атаку. Вчора пізно ввечері з боку Росії повалив густий білий дим. Половина хлопців встигла надіти протигази, ті, хто не встиг, ще кашляють. Вранці теж є дуже сильний спазматичний кашель. Частина бійців через нього не може стати в стрій. Командири кажуть, що до гару і кіптяви від вибухів і спаленої техніки всі давно адаптувалися. Але вчора, за словами прикордонників, була справжня газова атака. На щастя, всі живі", - зазначив Цаплієнко.

Фото: Андрій Цаплієнко

Журналіст також зазначив, що цю атаку терористи назвали попереджувальною, мета якої - залякати українських прикордонників.

"Після неї "сепари" оголосили бійцям ультиматум: забратися з КПП протягом п'яти діб. Інакше їх знищать одним залпом СЗО. Ось такий вигляд має КПП сьогодні. Протигази, в яких напевно залишилися сліди бойового речовини, прикордонники хочуть передати ОБСЄ", - написав Цаплієнко.

Фото: Андрій Цаплієнко

Медики 72-ї окремої моторизованої бригади, яка перебуває під Червонопартизанськом, підтвердили використання вчора ввечері з боку Росії хімічної зброї у вигляді газової атаки.

"Ті бійці, які не відразу наділи протигази, отримали отруєння - сильна блювота і задушливий кашель. Бійці досі не можуть повернутися у стрій", - написав Цаплієнко.

Фото: Андрій Цаплієнко

Нагадаємо, 1 серпня РНБО повідомила, що окремі підрозділи сил АТО, які дислокувалися в районі пунктів пропуску "Довжанський", "Ізварине" та "Червонопартизанськ" і перебували під постійним обстрілом артилерійських систем, відведено на нові безпечні рубежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram