ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики обстрілюють територію РФ з провокаційною метою, - прикордонники

Росія активно проводить розвідку з порушенням повітряного простору України

Бойовики обстрілюють територію РФ з провокаційною метою, - прикордонники

Бойовики обстрілюють позиції українських прикордонників, а також територію Російської Федерації, щоб потім звинуватити українську сторону.

Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

"Ситуація на українсько-російському кордоні залишається складною. Тривають обстріли терористами прикордонних підрозділів і позицій сил АТО, а також території Російської Федерації (з провокаційною метою) зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії, зокрема, з використанням РСЗВ", - йдеться у повідомленні.

Так, ввечері 2 серпня з Росії з населених пунктів Маноцький та Мітякинське здійснено артилерійські обстріли по прикордонних угрупованнях, а також по опорному пункту прикордонників, що знаходиться в районі пункту пропуску Червонопартизанськ Луганської області.

Держприкордонслужба також повідомила про активне ведення ЗС РФ повітряної розвідки з порушенням повітряного простору України, зокрема, з використанням безпілотних літальних апаратів і нарощування групування військової техніки та підрозділів ЗС РФ поблизу кордону.

У неділю прикордонний наряд на напрямку Волошине (РФ) - Благовіщенка (Луганська область) зафіксував проліт над територією України безпілотного літального апарату.

Українські силовики неодноразово заявляли, що сепаратисти обстрілюють територію Росії і житлові квартали Донбасу, щоб потім звинуватити в цьому Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram