ГоловнаСуспільствоПодії

Частина 72 бригади Збройних сил України відійшла на територію РФ (оновлено)

Кордон біля Червонопартизанська залишився без прикриття

Частина 72 бригади Збройних сил України відійшла на територію РФ (оновлено)
Архивное фото
Фото: Прес-центр АТО

Частина 72 механізованої бригади Збройних сил прорвалася на територію Росії під час просування до групи підтримки.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-офіцера антитерористичної операції Олексія Дмитрашковського.

"Українських військових чотири години обстрілювали з важкого озброєння, зокрема: танків, мінометів і артилерії, через що було вирішено йти на прорив до групи, яка рухалася на допомогу", - сказав він.

За словами Дмитрашковського, 72 бригада розділилася на дві частини: одна мала прориватися до групи підтримки, а інша - прикривати її відступ.

"Друга частина забезпечила бойове прикриття своїх бойових побратимів і героїчно вела бій до останнього патрона. Після закінчення боєприпасів вони підірвали залишки пошкодженої техніки і відійшли до пункту пропуску з Російською Федерацією", - також сказано на сторінці АТО у Facebook.

ОНОВЛЕННЯ. За словами спікера РНБО Андрія Лисенка, вночі в понеділок о 4:30 пройшла запланована операція з розблокування десантників у районі Червонопартизанська. Більшість військовослужбовців зуміли вийти з оточення, але частина відступила на територію РФ. За словами Лисенка, Україна робить усе можливе, щоб повернути їх додому.

Обставини переходу вивчатимуть після того, як Росія видасть солдатів. Кількість тих, хто перейшов на територію РФ, уточнюють.

Лисенко не знає, що зараз відбувається в районі Червонопартизанська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram