ГоловнаСуспільствоПодії

У РФ для військових дій на Донбасі почали вербувати колишніх міліціонерів, - Тимчук

Зарплати російських найманців упали у 2-3 рази

У РФ для військових дій на Донбасі почали вербувати колишніх міліціонерів, - Тимчук
Дмитрий Тымчук
Фото: zik.ua

За останній тиждень різко зросла питома частина перекинутих в Україну російських найманців із-поміж колишніх правоохоронців.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Раніше основна частина найманців, яких вербують на території РФ для військових дій в Україні, була з-поміж військовослужбовців запасу, котрі раніше проходили службу в частинах спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ, ФСБ РФ або частинах Збройних сил Росії", - пише Тимчук.

"Зараз, за нашими оцінками, на Донбасі перебуває щонайменше 300 російських найманців із-поміж колишніх правоохоронців-спецпризначенців РФ. Раніше основна їхня частина проходила службу в підрозділах СЗШР (Спеціальний Загін Швидкого Реагування) і ЗМСП (Загін міліції спеціального призначення) Росії", - зазначив він.

Найманців з числа колишніх правоохоронців вербують у різних містах РФ, вони проходять перепідготовку в навчальному центрі в Ярославській області Росії, звідки їхні групи вирушають на територію України.

Разом із тим, за даними "Інформаційного опору", істотно знизилися "гонорари" цих найманців, які виплачують за контрактами. "Зокрема, якщо під час "утримання Слов'янська" найманці отримували від 200 до 360 тис. рублів на місяць (залежно від підрозділу і спеціальності), плюс "премії" за безпосередню участь у бойових діях, то зараз їхнє утримання впало до 100-120 тис. рублів на місяць", - зазначив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram