ГоловнаСуспільствоПодії

Військовий пояснив, чому відступили до Росії: нас відстрілювали одного за одним

Ніхто із 438 військових не погодився залишитися на території Росії

Військовий пояснив, чому відступили до Росії: нас відстрілювали одного за одним
Фото: Макс Левин

Боєць 72-ї окремої механізованої бригади, якого разом з товаришами зараз повертають в Україну з території Росії, пояснив, чому військовим довелося відступити у РФ.

Боєць розповів, що відступ на територію Росії став вимушеним заходом, адже його бригада була повністю відрізана від забезпечення протягом трьох тижнів і не мала не тільки чим воювати, а й відчувала нестачу питної води, пише ТСН.

"Більш ніж три тижні перебували під обстрілами, будь-які спроби вийти закінчувалися втратами техніки та особового складу. Три тижні намагалися вибратися, все почало закінчуватися - і боєприпаси, і з водичкою почалися проблеми. Наше начальство постійно заявляло "ми вас виведемо, потерпіть ще добу". Ці розмови ні до чого не приводили", - каже боєць.

За словами десантника, ніхто з 438 військових, які опинилися на території Росії, не погодився залишитися на території РФ, хоча в Україні їх чекає тривалий розгляд їхнього відступу.

Боєць сподівається, що їх чекає об'єктивний розгляд, адже іншого виходу вони не бачили, тим паче, що бригада вже зазнала великих втрат. "Ми навіть не знаємо, скільки загиблих. Поранених дуже багато. Найщасливіша четверта рота - там один загиблий і один важкий", - розповідає десантник.

Винними в тому, що сталося, 72-а бригада вважає керівництво АТО і працівників тилу, які не допомагали із забезпеченням. Їжа у бійців була протягом цього часу завдяки волонтерам, які один раз змогли дістатися до позицій бригади.

"З нашого боку те, що ми пішли, - це була не малодушність. Ми просто живим щитом стояли. Нас відстрілювали одного за одним, а часто і десятками одночасно, коли "Град" стріляв по нас", - пояснює військовий.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня 438 українських військовослужбовців, у тому числі 164 співробітники прикордонного управління України, звернулися до російських прикордонників з проханням відкрити гуманітарний коридор. Для українських військовослужбовців недалеко від прикордонного пункту пропуску "Гукове" розбили польовий табір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram