ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала терористичну групу "Баті", яка готувала диверсію

Злочинців затримали під час приготування до вчинення диверсії щодо української армії

У Дебальцевському районі Донецької області в рамках АТО спецгрупа СБУ із залученням 11 батальйону територіальної оборони затримала терористичну група у складі п'яти громадян України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Терористичне угруповання є частиною незаконного воєнізованого формування під командуванням представника терористичної організації "ЛНР" Петрова В. М. (громадянин Російської Федерації, генерал-майор Кубанської козацької асоціації, позивний "Батя")", - йдеться в повідомленні.

Фото: СБУ

Члени групи виконували завдання щодо встановлення місць дислокації опорних пунктів Збройних Сил України, а також вивчали маршрути руху української військової техніки та особового складу.

Злочинців затримали безпосередньо під час приготування до вчинення диверсії стосовно одного з об'єктів української армії, розгорнутого на передових позиціях.

При цьому у терористів вилучили зброю і боєприпаси, зокрема ручний протитанковий гранатомет і заряди до нього, автомати Калашникова, патрони до стрілецької зброї, гранати Ф-1 і РГД.

Факт належності до незаконних воєнізованих формувань та участі у збройному протистоянні із силами АТО затримані визнали.

Крім того, допитані терористи повідомили важливу інформацію про місця дислокації окремих підрозділів бойовиків "ЛНР", кількість живої сили та озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram