ГоловнаСуспільствоПодії

Одночасно з "гуманітарним конвоєм" Росія стягує до кордону артилерію, - Тимчук

Історія з "гуманітарною допомогою" від РФ схожа на провокацію

 Одночасно з "гуманітарним конвоєм" Росія стягує до кордону артилерію, - Тимчук
Фото: kp.md

Через відправлений президентом Росії Володимиром Путіним "гуманітарний конвой" Кремль, можливо, реалізує нову провокацію проти України.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Історія з "гуманітарною допомогою від Путіна" дедалі більше схожа на брудну провокацію Кремля. За нашими даними, одночасно до кордону з Україною росіяни перекидають додаткові артилерійські підрозділи", - написав Тимчук у Facebook.

"Не виключаємо, що в черговому невеселому шоу, приготованому Путіним для Донбасу, "гуманітарний конвой" може зіграти не останню роль", - додав військовий експерт.

Той факт, за словами Тимчука, що Росія екстрено змінила маршрут конвою і через Харківську область колони вже не підуть, свідчить про те, що обіцянки росіян все робити строго за погодженням з Києвом і Червоним Хрестом виявилися брехнею.

"У Червоному Хресті так і не отримали інформації про переміщення колон і вантаж. Вкотре переконуємося: вірити Москві можуть тільки найбільш наївні, та й ті недовго", - написав він.

Раніше в Адміністрації президента Петра Порошенка не виключили прямого військового вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 12 серпня Росія відправила з-під Москви названі нею "гуманітарним конвоєм" майже 300 вантажівок, які повинні доставити гуманітарну допомогу жителям Луганська. Ряд західних політиків заявили, що російська влада може використовувати гуманітарну ситуацію на Донбасі для того, щоб ввести свої війська в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram