ГоловнаСуспільствоПодії

Місія ОБСЄ щодня фіксує групи військових, які перетинають російсько-український кордон

Протягом 3 останніх днів почастішали випадки, коли біля кордону пролітають збройні вертольоти Мі-24

Місія ОБСЄ щодня фіксує групи військових, які перетинають російсько-український кордон
Машины наблюдателей ОБСЕ
Фото: EPA/UPG

Місія ОБСЄ, яка спостерігає за пунктом пропуску "Гукове" на російсько-українському кордоні, зазначає, що кордон щодня перетинають люди у військовій формі.

Про це йдеться у звіті Місії, опублікованому на сайті ОБСЄ, повідомляє "Обком".

"Протягом тижня Місія зафіксувала безліч груп молодих людей (чоловіків і жінок) в одязі військового зразка, які перетинають кордон в обох напрямках. Спостерігачі також бачили, як кілька разів машини швидкої допомоги евакуювали поранених прихильників самопроголошеної Донецької республіки", - йдеться у звіті Місії.

За даними спостерігачів, протягом трьох останніх днів почастішали випадки прольоту над пунктом пропуску збройних вертольотів Мі-24. "Ночами вертольоти підлітали тактично дуже близько до точки перетину кордону. У денний час доби спостерігачі стверджували, що вертольоти не перетинали повітряний простір України в зоні, яку видно з КПП", - наголошено у звіті, повідомляє російська РБК.

Представники Місії заявили, що 10 і 12 серпня було чутно артилерійські вибухи. За відомостями співробітників Місії, 12 серпня вогонь з важкої зброї вівся двічі в північно-західному напрямку. "В обох випадках звуки нагадували систему залпового вогню", - зазначають спостерігачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram