ГоловнаСуспільствоПодії

За добу в Донецьку загинули 11 мирних жителів

Уночі бої тривали в Петровському і Ленінському районах міста

За добу в Донецьку загинули 11 мирних жителів
Фото: EPA/UPG

За добу в Донецьку загинули 11 мирних жителів, 8 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє сайт міськради.

Ніч проти 15 серпня в Донецьку видалася напруженою. Бойові дії ввечері та вночі були в Петровському і Ленінському районах міста. Жителі мікрорайону Широкий о 22:00 спостерігали спалахи в небі, імовірно, це запальні бомби, а потім заграву в районі хутора Широкий. Жителі селища шахти "Трудовська" повідомляють про обстріли з гармат і руйнування житлового фонду.

Унаслідок бойових дій 14 серпня знеструмлено 267 трансформаторних підстанцій, що живлять Петровський, Кіровський і Ленінський райони. О 21:50 енергетикам удалося відновити роботу 25 ТП у Петровському районі і 25 ТП, які обслуговують споживачів селища шахти ім. Абакумова.

Через відсутність електропостачання не працює Південний водовузол - не мають води споживачі мікрорайонів Мирний, Блакитний, Зоряний, Сонячний. Знеструмлено хлібозавод №14 і молокозавод у Кіровському районі.

У результаті артобстрілу в центрі міста 14 серпня пошкоджено будівлю Донецького обласного краєзнавчого музею: снарядами зруйновано покрівлю та пошкоджено перекриття, вибито 75% скління. Експонати музею не постраждали. За повідомленнями жителів, снаряди влучили в будинок №28 на вулиці Кутузова, №15 на вулиці Лівицького - вибито скло.

З 11:00 до 18:00 14 серпня обстрілювали місто Моспине, на територію якого випущено більш ніж 90 артснарядів. Як результат, постраждало 40% міста: повністю або частково зруйновано 20 приватних житлових будинків, зупинено роботу шахти Моспинської, згоріли дві квартири гуртожитку шахти.

Станом на 9:30 у місті напружена ситуація. Аварійні служби комунальних підприємств далі ліквідовують наслідки бойових дій, відновлюючи електро- і водопостачання. На лінії вийшов громадський транспорт, працюють усі диспетчерські станції й автовокзал "Південний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram