ГоловнаСуспільствоПодії

З початку року в Києві "мінували" будівлі понад 230 разів

Витрати на кожне відпрацювання повідомлення про мінування перевищують 30 тис. грн

З початку року в Києві "мінували" будівлі понад 230 разів
Архив
Фото: 112.ru

З початку поточного року до київської міліції надійшло понад 230 анонімних повідомлень про нібито мінування. "Мінують" найрізноманітніші об'єкти: урядові, державні, судові установи, магазини, станції метро, вокзали і школи. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

У рамках кримінальних проваджень вісьмом особам вже оголошено про підозру. Крім того, особи ще декого з тих, що телефонували з неправдивими повідомленнями, встановлено, вживаються заходи щодо їх затримання.

У міліції підкреслили, що кожне повідомлення відпрацьовується в повному обсязі. Перевірка об'єкта триває близько трьох годин - на такий час призупиняється діяльність установи, людей з приміщення, як правило, евакуюють.

Для перевірки наявності вибухонебезпечних предметів до місця скеровують близько 7 машин та 30 представників різних служб. Витрати на кожне відпрацювання перевищують 30 тис. грн.

Правоохоронці нагадують, що за неправдиве повідомлення про мінування зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі (є окрема стаття Кримінального кодексу - ст. 259 "завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram