ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала 6 підозрюваних в організації вибуху на Харківському бронетанковому заводі

Встановлено, що терористичну групу координували спецслужби РФ

СБУ затримала 6 підозрюваних в організації вибуху на Харківському бронетанковому заводі
архив
Фото: mediaport.ua

СБУ затримала шістьох підозрюваних в організації 3 серпня вибуху на Харківському бронетанковому заводі .

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента з посиланням на доповідь голови СБУ Валентина Наливайченка Петрові Порошенку.

Встановлено, що терористичну групу координували спецслужби Російської Федерації.

Затримання відбулося при спробі зловмисників здійснити руйнування одного з адмінбудинків на базі відпочинку, де тимчасово проживають співробітники міліції.

У затриманих вилучено велику кількість зброї, а також вибухівку і накопичувач з відеофайлами скоєних злочинів, які як звіти передавалися російським спецслужбам.

Під час проведених слідчих дій встановлено, що члени групи, які мали зв'язки зі співробітниками ФСБ Росії, розробляли плани терористичних атак на стратегічно важливі об'єкти Харківської області, а також здійснювали вербування нових членів бандитського угруповання.

За фактами протиправної діяльності СБУ почала досудове розслідування.

Джерело в правоохоронних органах повідомило "Українським Новинам", що працівники Управління СБУ в Харківській області та Головного управління Міністерства внутрішніх справ в області в результаті спільних дій знешкодили групу 16 серпня близько однієї з баз відпочинку на території області, де тимчасово розміщувалися співробітники міліції з Дніпропетровської області, які охороняли важливий об'єкт.

"Члени групи готували протиправну акцію з руйнування корпусів цієї бази", - відзначило джерело.

До складу угруповання входило шість харків'ян у віці від 21 до 53 років, деякі з яких були пов'язані між собою родинними стосунками.

Під час затримання у підозрюваних вилучено три ручних протитанкових гранатомети, реактивний піхотний вогнемет "Шмель", два автомати Калашникова, пістолет Макарова, п'ять гранат РГД-5, сім гранат до підствольного гранатомета, а також патрони до автомата Калашникова та пістолета Макарова.

Також встановлено, що члени угруповання безпосередньо причетні до спроби знищення 7 липня вантажного поїзда, який рухався територією області зі станції Зміїв до станції Занки, а також до спроби руйнування 3 серпня адміністративної будівлі Харківського бронетанкового заводу.

Правоохоронці встановили, що члени угруповання планували здійснити напередодні Дня Незалежності широкомасштабний терористичний акт на одному з державних промислових підприємств області.

Нагадаємо, 3 серпня невідомий вистрілив з малогабаритного реактивного вогнемета МРО-А по адміністративному корпусу Державного підприємства "Харківський бронетанковий завод", розташованому на вулиці Котлова, 222.

7 липня близько 6:00 на перегоні "Зміїв - Занки" з лісового масиву, який впритул наближений до залізниці, було зроблено постріл по залізничній цистерні, яка рухалася в складі вантажного поїзда.

Після прибуття поїзда на станцію Занки на наступній у складі поїзда цистерні було виявлено вм'ятину розміром близько одного метра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram