ГоловнаСуспільствоПодії

Українські військові звільнили місто Жданівка Донецької області

Тривають обстріли української території з боку РФ

Українські військові звільнили місто Жданівка Донецької області
Андрей Лысенко
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Українські військові 16 серпня повністю звільнили місто Жданівка Донецької області.

Про це в неділю, 17 серпня, на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Крім того, 16 серпня, після запеклого бою за житловий район Велика Вергунка в Луганську, сили АТО встановили контроль над будівлею Жовтневого райвідділу міліції в Луганську і підняли над нею Державний прапор України.

Протягом доби сили АТО вступали у вогневий контакт з терористами в районах населених пунктів Донецьк, Луганськ, Старобешеве, Трудове, Березове, Красногорівка, Верхня Кринка, Піски, Новокатеринівка, Благодатне, Червона Поляна, Весела Гора, Земляни, Червоний Яр, Новоганівка і на відрізках доріг "Савур-Могила - Першотравневе", "Маринівка - Сніжне".

Наразі сили АТО розвивають наступ на Донецьк, Луганськ, Горлівку, Первомайськ, Іловайськ та Красний Луч, а також продовжують утримувати під контролем висоту неподалік кургану Савур-Могила й успішно відбивають контратаки бойовиків.

Тривають обстріли української території з боку Російської Федерації. Так, від 15:10 до 15:40 у суботу з району російського села Новоселівка здійснено артилерійський обстріл блокпоста українських військових у районі н. п. Лужки. Водночас з території РФ у напрямі населеного пункту Ульяновське в Росії зафіксовано ведення вогню артилерії і з установок "Град" у напрямку Амвросіївки.

У суботу ввечері з території Росії, на захід від н.п. Краснодарського, здійснено один артилерійський залп у напрямку українського селища Старобешеве, після чого в цьому секторі зникли мобільний зв'язок і електропостачання. Від 21:20 до 22:15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії по українському н.п. Білоярівка, недалеко від Амвросіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram