ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики обстріляли з "Градів" колону біженців у Луганській області (Оновлено)

Є багато загиблих, зокрема, жінки та діти

Бойовики обстріляли з "Градів" колону біженців у Луганській області (Оновлено)

У Луганській області бойовики обстріляли з мінометів і систем "Град" колону біженців.

Про це повідомив керівник прес-центру ОК "Північ" Анатолій Прошин, інформує "Українська правда".

"Близько 9:40 при виведенні біженців із населених пунктів Хрящувате і Новосвітлівка бойовики завдали масованого вогневого удару по цій колоні з мінометів та реактивної артилерії "Град". У результаті є велика кількість жертв. Люди згоріли в автомобілях, якими їх виводили. Люди просто не встигли покинути транспортні засоби, якими їх вивозили", - зазначив Прошин.

"Цю колону біженців вивозило наше командування, щоб люди не постраждали. Бо в тих містах тривають інтенсивні бойові дії", - додав він.

За його словами, кількість жертв наразі не встановлено. Також ще немає жодних інших подробиць.

Оновлення. В РНБО підтвердили, що терористи в Луганській області обстріляли колону мирних жителів, в результаті чого є численні жертви.

"Сьогодні о 9:40 ранку терористи скоїли мерзенний злочин. Недалеко від Луганська на трасі між Хрящуватим та Новосвітлівкою з установок "Град" та мінометів, переданих бандитам з Російської Федерації, бойовики обстріляли колону мирних жителів, які намагалися залишити зону бойових дій. Загинуло багато людей, зокрема, жінки та діти. Кількість жертв уточнюється", - заявив спікер РНБО Андрій Лисенко.

Раніше повідомлялося, що сили АТО увійшли і утримують населений пункт Хрящувате. Проводяться активні бойові дії в районі населених пунктів Станично-Луганський, Ясинувата, Жданівка, Нижня Кринка. Триває блокування Іловайська, звільнено населений пункт Чорнухине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram