ГоловнаСуспільствоПодії

Батальйон "Донбас" підняв український прапор в Іловайську (оновлено)

Під час нічної зачистки міста знищено 3 блокпости і 4 вогневі точки терористів

Батальйон "Донбас" підняв український прапор в Іловайську (оновлено)
архив
Фото: teroboronaDonbass

Добровольчий батальйон Національної гвардії "Донбас" заявляє, що сили антитерористичної операції увійшли і встановили український прапор в Іловайську Донецької області.

Про це йдеться в повідомленнях батальйону і командира "Донбасу" Семена Семенченка на сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Ми в Іловайську. Вчора батальйон "Донбас", окрема рота батальйону "Дніпро", 2 взвод батальйону "Азов" вели важкі бої на підступах до міста. Ударні частини батальйону "Донбас", змітаючи блокпости терористів, увійшли в місто з декількох напрямків, і до 19:00 взяли під контроль східну частину міста. На ніч закріпилися просто в місті, організували харчування та психологічну допомогу жителям, які перебувають в підвалах адміністративних будівель, бомбосховищах", - написав Семенченко.

За його словами, батальйони, щоб закріпити успіх, організували нічну зачистку, внаслідок чого знищено три блокпости і чотири вогневі точки терористів, а також блокували рух колони з підмогою бойовикам.

"Проти українських військових, під час штурму (Іловайська) використали "Гради", "Урагани", бронетехніка. Завдяки відпрацьованим маневрам вдалося прорватися в центр міста. Саме тут вже майорить синьо-жовтий прапор Української держави", - повідомляє прес-служба батальйону .

Семенченко зазначає, що до 5:00 вівторка під контролем сил АТО знаходиться близько 2/3 міста, й Іловайськ повністю оточено.

"Донбас" закликає мешканців не виходити з укриттів, поки місто не буде повністю очищено від терористів.

За інформацією Семенченка, втрат серед бійців батальйону немає, легкопоранені відмовилися від госпіталізації і перебувають у строю.

При цьому, за інформацією прес-служби "Донбасу", є загиблі серед бійців батальйону "Дніпро".

Оновлено. Згідно зі зведеннями інформцентру РНБО, станом на 10.00 бійці Національної гвардії вже звільнили дві третини міста Іловайськ та відрізали шляхи постачання до нього живої сили і техніки російських найманців. Зокрема, були обстріляні два КамАЗи, які доставлялися з Донецька на допомогу іловайським бойовикам. Один із них знищений разом з терористами, інший був змушений повернутися назад у бік Донецька.

Нагадаємо, 16 серпня сили АТО відбили атаку 50 терористів біля Іловайська. Увечері 18 серпня батальйон "Донбас" увійшов в Іловайськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram