ГоловнаСуспільствоПодії

В Іловайську затримали словака, який воював на боці терористів, - Геращенко

Сили АТО виявили у місті тіла шести терористів

В Іловайську затримали словака, який воював на боці терористів, - Геращенко
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє, що в Іловайську Донецької області затримали громадянина Словаччини і серба за походженням, який воював на боці терористів.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами Геращенка, він спілкувався з командиром добровольчого батальйону Національної гвардії "Донбас" Семеном Семенченком, який повідомив, що на сьогодні сили антитерористичної операції контролюють приблизно половину Іловайська Донецької області.

При цьому виявлено тіла шести терористів.

Окрім того, затримано громадянина Словаччини, який воював на боці бойовиків.

"У районі тепловозного депо міста Іловайська затримано (увага) - громадянина Євросоюзу, серба за походженням - Мирослава Рохача, який має громадянство Словацької Республіки, уродженець міста Банська Бистриця. При ньому виявили паспорт громадянина Словаччини з відміткою про перетин кордону України 03.07.2014 року в аеропорту Жуляни", - написав Геращенко.

За його інформацією, затриманий був мінометником у терористів і стверджує, що нібито приїхав в Україну не як найманець, а за переконаннями.

Геращенко підкреслює, що це перший випадок документально підтвердженого взяття в полон громадянина однієї з країн Євросоюзу, що воюють на боці терористів.

Окрім того, затриманий повідомив, що на боці терористів в Іловайську воювали й інші серби.

Раніше українські правоохоронці неодноразово затримували громадян Росії за підозрою у співпраці з терористами на сході і шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram