ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганськ увійшла колона військової техніки з Росії (оновлено)

У складі колони кілька десятків одиниць техніки

У Луганськ увійшла колона військової техніки з Росії (оновлено)
Фото: informator.lg.ua

Колона військової техніки з Росії пройшла через село Миколаївка Станично-Луганського району і проїхала в напрямку Луганська.

"Караван з танків, РСЗО "Град", артилерійських гармат і навіть польових кухонь розтягнувся на 1,5 кілометра", - пише видання "Информатор".

Зі слів очевидців, військові розмовляли з місцевими жителями неохоче, але все-таки зізналися, що з Росії. Далі колона поїхала в бік центру міста, додало видання.

Інформацію про прорив у Луганськ підкріплення для бойовиків у складі кількох десятків одиниць техніки, з яких до 40 - важка бронетехніка, підтвердив і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Підтверджується той факт, що у вівторок у Луганськ на допомогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина - увійшла на Донбас з території РФ у вівторок", - написав він у Facebook.

Частина цієї колони вже увійшла у місто.

"Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блокпостів та опорних пунктів сил АТО, - ми на цей час сказати не можемо", - резюмував активіст.

Наявність колони російської техніки та бойовиків підтвердив і командувач АТО у Луганській області Ігор Воронченко.

"3 дні тому колона ЗС Росії зайшла на територію України. Це 1200 осіб, ймовірно, військовослужбовці РФ, 150 одиниць бронетехніки - у тому числі танки і "Гради", - сказав він в ефірі "Громадського ТБ".

Раніше в РНБО заявляли, що Луганськ повністю оточений і заблокований силами АТО.

Нагадаємо, Луганськ 17-й день перебуває у вкрай критичній ситуації, місто як і раніше відімкнуто від енергопостачання, нема світло, вода, не працює мобільний і стаціонарний зв'язок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram