ГоловнаСуспільствоПодії

Батальйон "Донбас" залишається в Іловайську, потрібно підкріплення (оновлено)

Силовиків АТО обстрілюють з "Градів" і мінометів

Батальйон "Донбас" залишається в Іловайську, потрібно підкріплення (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Бійці АТО в Іловайську чекають від штабу підкріплення. Про це написав на своїй сторінці в facebook фотокореспондент Максим Дондюк.

"Два танки з російськими прапорами з піхотою перекрили залізничний переїзд в селищі Грабському, намагаючись відрізати нас від підкріплення і боєприпасів. Усі чекають сумісників, інші батальйони, які мають брати участь в операції! Армія допомагає артилерією. Краще уникнути оточення і сьогодні ж вислати допомогу і боєзапаси. Авіація вирішити могла б усе ще швидше", - написав журналіст.

Крім батальйону Нацгвардії "Донбас", в місті веде бої з терористами дев'яносто третя бригада - зведена рота мотострільців і мінометників. За повідомленням Дондюка, ДНРівці намагаються оточити українських силовиків. Місто бомблять "Гради" і міномети. Батальйони "Дніпро", "Азов" і "Шахтар" не увійшли до міста, підкріплення досі немає.

"Іловайськ - дуже важливе стратегічне місто, яке намагалися взяти 2 тижні, а зараз повне відчуття, що армія зливає взяття цього міста, і повне нерозуміння, чому інші батальйони не дістаються з боями міста, що дозволило б оточити укріплення ДНРівців і знищити та перекрити дорогу для підмоги. Якщо армія і далі зволікатиме, вважатиму, що хтось у АТО дуже зацікавлений в тому, що б це місто не взяли. Дякую за артилерію, бога війни, тільки вона і прикриває нас. Тил не працює, медслужби військових немає, тільки медики Донбасу", - написав Дондюк.

Раніше Національна гвардія України спростувала інформацію, розміщену на сайті батальйону "Донбас", про те, що підрозділ покинув Іловайськ Донецької області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Офіційно повідомляємо, військовослужбовці батальйону "Донбас" продовжують виконання бойових завдань зі звільненню міста Іловайська Донецької області. Бійці батальйону героїчно відбивають контратаки терористів і здійснюють наступ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, вже звільнено більш як половину Іловайська. Боротьба за визволення міста триває.

Як повідомили LB.ua очевидці, вночі бійців батальйону обстріляли з "Градів".

До того ж, за даними розвідки, на місто йде щонайменше п'ять танків і близько 150 бойовиків ("Оплот" і донецький "Беркут"). Батальйони "Азов" і "Дніпро" станом на ранок середи ще не прийшли на підмогу "Донбасу".

Іловайськ розташовано зі східного боку Донецька у напрямку РФ, він має стратегічне значення для сепаратистів.

Нагадаємо, увечері 19 серпня на сторінці батальйону "Донбас" у Facebook з'явилося повідомлення про те, що бійці підрозділу станом на 22:00 вийшли з бою під Іловайськом Донецької області. У повідомленні також йшлося про те, що в бою загинули 4 бійці батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram