ГоловнаСуспільствоПодії

Потяг із нафтою зійшов з рейок і загорівся у Черкаській області (оновлено)

Горять 11 цистерн і локомотив

У Черкаській області 22 серпня о 6:35 на залізничній станції "Городище", за попередньою інформацією, внаслідок сходження з рейок 20 цистерн, стався розлив нафтопродуктів і займання 11 цистерн, а також локомотива.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Всього у потязі 35 цистерн.

Пожежу локалізовано о 9:50, тривають роботи з її остаточної ліквідації. Пожежно-рятувальні підрозділи здійснюють пінні атаки і захист розташованих поруч будівель і споруд.

Як повідомляється на сайті прокуратури Черкаської області, вогонь з цистерн перекинувся майже на 10 прилеглих будинків приватного сектора.

Порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.276 КК України (порушення правил безпеки руху залізничного транспорту, що заподіяло велику матеріальну шкоду).

До ліквідації пожежі залучено 40 одиниць техніки та 200 осіб, з них від ДСНС України 30 одиниць техніки та 160 членів особового складу. Додатково залучено сили та засоби Київського і Кіровоградського гарнізонів ДСНС України у складі 6 пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах та пінний хід. З боку "Укрзалізниці" до ліквідації пожежі залучено 3 пожежні потяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram