ГоловнаСуспільствоПодії

ООН заявила про застосування тортур українськими батальйонами

Помічник Пан Гі Муна зажадав від влади посилити контроль над бійцями АТО

ООН заявила про застосування тортур українськими батальйонами
Фото: Макс Левин

Помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович заявив, що українські батальйони тероборони застосовують тортури до затриманих на Донбасі осіб.

"Продовжують надходити повідомлення про такі порушення прав людини, як довільні затримання, насильницькі зникнення та тортури, що здійснюються українськими територіальними і спеціальними батальйонами", - заявив Шимонович на брифінгу, не уточнивши, про які саме батальйони йдеться.

Він вважає, що українська влада повинна посилити контроль над батальйонами та ознайомити їх з нормами міжнародного гуманітарного права.

Шимонович заявив, що бійці в зоні АТО затримали вже понад тисячу осіб за підозрою в участі у терористичній діяльності. Під час затримання або перебування під вартою мали місце випадки жорстокого поводження з затриманими.

Нагадаємо, раніше правозахисна організація Amnesty International звинуватила нардепа Олега Ляшка у злочинній діяльності. Правозахисники вказують на те, що депутат подорожує Донбасом в компанії озброєних бійців та без дозволу входить у приватні і громадські приміщення, а потім, "ображаючи словесно та фізично", викрадає людей або змушує виконувати свої вказівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram