ГоловнаСуспільствоПодії

Лідери фракцій не домовилися про зміни закону про вибори

Зміна законодавства може бути підставою для визнання виборів нелегітимними

Серед парламентських фракцій наразі немає згоди щодо зміни виборчого законодавства.

Про це заявив голова фракції УДАР Віталій Ковальчук після зустрічі лідерів парламентських фракцій і депутатських груп у президента України.

"Звучали пропозиції, що вже обраний 26 жовтня цього року парламент повинен визначати нові правила виборчої кампанії в Україні", - цитує Ковальчука ТВi.

За словами Ковальчука, зміна законодавства "може бути підставою для визнання в майбутньому цих виборів нелегітимними".

Зі свого боку лідер фракції ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що голоси за внесення змін до закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі є: "Формально є голоси за пропорційну систему. Але як це далі буде сприйнято депутатським корпусом у залі - я не уявляю".

Зі свого боку лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок нагадав, що його фракція виступає за зміну виборчої системи.

"За цей період часу знайшлася необхідна кількість депутатів, які готові проголосувати за пропорційну систему з відкритими списками. Ми наполягали, щоб завтра винести це питання на голосування. Але юридично, як нас запевнили, це вже неможливо, оскільки вже стартував виборчий процес за старою жахливою системою", - наголосив Тягнибок.

Нагадаємо, що 25 серпня президент України Петро Порошенко розпустив Верховну Раду у зв'язку з відсутністю протягом місяця сформованої коаліції і призначив дострокові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram