ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура розслідує розголошення інформації про вбивство Бабаєва

Порушено кримінальну справу проти співробітника міліції

Прокуратура розслідує розголошення інформації про вбивство Бабаєва

Прокуратура Полтавської області розпочала кримінальне провадження за фактом розголошення посадовою особою міліції даних досудового розслідування про вбийство мера Кременчука Олега Бабаєва. Про це на брифінгу журналістів повідомив в.о. прокурора області Юрій Кравченко.

"Згідно з чинним Кримінальним процесуальним кодексом, дані досудового розслідування можуть розголошуватися лише за згодою прокурора, який є процесуальним керівником у кримінальному провадженні. Однак затримання підозрюваних захотіли прокоментувати в міліції, тому прокуратура Полтавської області почала кримінальне провадження за фактом розголошення даних досудового розслідування посадовими особами органів внутрішніх справ", - сказав Кравченко.

Він уточнив, що зараз досудове розслідування цього кримінального провадження проводить слідчий відділ прокуратури області, а оперативний супровід зазначеного провадження здійснює СБУ.

За його словами, затримання підозрюваних відбувалося згідно з вимогами чинного законодавства.

Нагадаємо, раніше стало відомо про затримання замовника, організатора і виконавців убивства. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що замовник заплатив виконавцям 70 тис. доларів.

Мера Кременчука Олега Бабаєва вбили 26 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram