ГоловнаСуспільствоПодії

"Айдар" докладно розповів про розгром загону під Луганськом

Упізнано тіла п'ятьох загиблих бійців

"Айдар" докладно розповів про розгром загону під Луганськом
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Батальйон "Айдар" опублікував розповідь бійців, які пережили бійню на блокпості терористів у Луганській області. За 2 години до початку перемир'я терористи вбили більш як 30 українських солдат і досі відмовляються віддавати полонених. Розповідь "Айдару" опубліковано на сторінці батальйону у Facebook.

У п'ятницю, 5 вересня дві групи батальйону вирушили на блокпост на ділянці Металіст-Щастя в Луганській області. Через артобстріл території загону довелося відступити в лісосмугу, а потім машина з бійцями виїхала в бік міста Щастя.

"У машині було 12 осіб першої групи та 11 бійців - другої. Проїхавши поворот на Цвітні Піски, через 1-1,5 км вони під'їхали до блокпоста, на якому майорів український прапор. Термінатор, як командир групи, вийшов із машини і підійшов до постового. На питання постового: "Хто такі?" - відповів, - "Ми - Айдар". "Айдар!" - крикнув постовий і одночасно весь блокпост відкрив вогонь по машині наших бійців", - йдеться в повідомленні.

"Кузов вибухнув і спалахнув через прострелений бензобак і детонуючі боєприпаси. Багато бійців отримали поранення та опіки. Вони йшли в "зеленку" і поле соняшників. Позаду лунали поодинокі постріли - звуки зачистки, очевидно, ті, що перебували на блокпості, добивали поранених", - розповіли ті, хто вижив.

"Один із наших поранених бійців дістався до бійців 80 бригади, які колоною йшли з Металіста, і розповів їм про все це. Десантники рвонули на допомогу айдарівцям, влетіли на блокпост, вступили в бій. Через 2 години починалося оголошене перемир'я", - сказано в повідомленні.

"Айдар" повідомляє, що представники батальйону три дні вели переговори про видачу полонених і загиблих. Бойовики кілька разів змінювали умови обміну, в результаті відмовившись віддавати полонених.

8 вересня батальйону повернули тіла загиблих бійців. Експертиза в Луганську встановила, що вони належать 33 людям. Оскільки тіла покалічено, більшість з них не упізнано. "Айдару" вдалося упізнати тільки п'ятьох загиблих:

1) Атаманчук Андрій Вікторович (Отаман), 1979 р.н.

2) Богуш Андрій Васильович, 1977 р.н.

3) Вишневський Олег Анатолійович (Вишня), 1978 р.н.

4) Коломієць Федір Федорович, 1981 р.н.

5) Юркевич Андрій Михайлович (Грізлі), 1982 р.н.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram