ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області затримано групу диверсантів

СБУ затримала трьох громадян України, які готували теракт

У Миколаївській області затримано групу диверсантів
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України в суботу, 13 вересня, затримали групу диверсантів, які готували терористичні акти в Миколаївській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Сьогодні внаслідок спецоперації контррозвідки СБУ затримано особливо небезпечну диверсійну групу, яка за завданням Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії планувала теракти і диверсії на стратегічних об'єктах Миколаївської області", - повідомляє відомство.

До складу групи диверсантів входили троє громадян України. Керівник групи, колишній десантник, пройшов диверсійну підготовку на території анексованого Росією Криму.

Диверсантів затримали, коли ті проводили рекогносцировку в районі залізничного моста, що має стратегічне значення.

У зловмисників вилучено 3 пістолети для безшумної стрільби, більш ніж 60 патронів до них, 17 детонаторів МД-5, 2 протипіхотні та одну магнітну міни, велику кількість пластиду.

Установлено, що зброю та вибухівку диверсанти отримали від представників російської спецслужби та контрабандою ввезли в Україну.

Нагадаємо, напередодні ввечері на залізничній станції "Основа" зайнялася і вибухнула цистерна з авіапаливом. Місцева прокуратура заявила про можливу диверсію, оскільки раніше там підірвали високовольтну опору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram