ГоловнаСуспільствоПодії

Обмін полоненими між сепаратистами і силовиками, ймовірно, перенесуть

Терористи пояснюють затримку відсутністю зв'язку в Луганську

Обмін полоненими між сепаратистами і силовиками, ймовірно, перенесуть
архив
Фото: Макс Левин

Обмін полоненими між бойовиками самопроголошених Донецької та Луганської народних республік і українськими силовиками можуть перенести на понеділок.

Про це 14 вересня повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву голови "Верховної ради" ЛНР Олексія Карякіна.

Відповідаючи на питання, коли можливий обмін полоненими, Карякін сказав: "Я думаю, завтра".

За його словами, обмін полоненими між самопроголошеними республіками та українськими силовиками буде у двох пунктах: Авдіївка (ДНР) і Щастя (ЛНР). Він зазначив, що ЛНР і ДНР узгоджують списки на обмін військовополоненими, однак цей процес ускладнено відсутністю зв'язку в Луганську.

"Ми поклали зараз основне навантаження обміну на Донецьк. Тільки-но відновиться зв'язок, ми будемо виходити на зв'язок і далі узгоджувати (списки)", - зазначив Карякін.

При цьому він не назвав загального числа полонених, яких обміняють. Водночас він наголосив, що українські силовики звільнили частину полонених бойовиків ЛНР, а влада "республіки" зі свого боку також готує українських полонених до обміну.

Раніше голова комітету з військовополонених ДНР Дарія Морозова повідомила агентство, що сепаратисти і українські силовики домовилися в неділю провести обмін полоненими в форматі "65 на 65". Списки, за її словами, вже узгоджено.

У п'ятницю відбувся обмін полоненими, українській стороні передали 37 полонених, Київ передав 31 людину.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні. При цьому протиборчі сторони, відповідно до підписаних угод, залишаються на позиціях, які займали на момент оголошення припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram