ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала 3 осіб за спробу створити терористичну організацію в Красноармійську

Затримані з червня збирали інформацію, пов'язану із силами АТО

СБУ затримала 3 осіб за спробу створити терористичну організацію в Красноармійську
архив

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала трьох мешканців Красноармійська (Донецька область) за спробу створити підпільну терористичну організацію в місті.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Установлено, що ця організація повинна була складатися з дрібних розвідувально-диверсійних груп по п'ять бойовиків кожна. Для їхньої підготовки вже скерували "запрошених" професійних інструкторів російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, завдання, зброю і боєприпаси для проведення диверсійно-терористичних акцій учасники групи мали отримати в штабі терористичної організації, самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Також зазначають, що, за свідченнями затриманих, вони з червня збирали інформацію про кількість, озброєння та місця дислокації сил антитерористичної операції, а також дані про місцевих волонтерів, які допомагали українським військовим.

Проти зловмисників порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram