ГоловнаСуспільствоПодії

Гелетей: в Україні перебуває 3,5 тис. російських військових

Ще 25 тис. російських солдатів перебувають на українсько-російському кордоні

Гелетей: в Україні перебуває 3,5 тис. російських військових
Валерий Гелетей

Міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що зараз в Україні перебуває близько 3,5 тис. військовослужбовців Збройних сил Росії, а на українсько-російському кордоні дислоковано ще більш ніж 25 тис. російських військових.

Про це він сказав на прес-конференції в неділю, 14 вересня.

"За нашими підрахунками, і я в них упевнений, кількість (російських) військовослужбовців на сьогодні перевищує 3 тис. людей. До 3,5 тис. військових, але на кордоні з Україною знаходиться більш ніж 25 тис. військовослужбовців Збройних сил Росії", - повідомив він.

Міністр зазначив, що це дані без урахування бойовиків самопроголошених Донецької і Луганської народних республік.

Крім того, він зазначив, що українська розвідка встановила точну кількість техніки і озброєння, наявного у противника на Донбасі.

Гелетей нагадав, що 25 серпня під час вторгнення російських військ в район Іловайська їхня кількість становила близько 6,5 тис. осіб.

При цьому він наголосив, що атака під час російського вторгнення головно була спрямована на Луганськ, але силам антитерористичної операції вдалося її зупинити.

Гелетей зазначив, що план президента Росії Володимира Путіна полягав у тому, щоб за три дні здійснити військову операцію і повністю витіснити сили АТО з території Донецької та Луганської областей.

Цей план, за словами міністра, зірвано через запеклий опір українських військ біля Іловайська та Луганська.

За інформацією міністра, зараз російські війська здійснюють ротацію: залишають техніку сепаратистам, виходять з території України на одній ділянці неконтрольованого кордону і входять на іншій в новому складі.

Гелетей наголосив, що діє режим припинення вогню, але в разі його порушення українська армія готова відновити наступ на позиції сепаратистів.

Як повідомляли, Гелетей вважає, що АТО закінчилася і почалася війна з РФ .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram