ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваного в убивстві мера Кременчука залишили під арештом

Олександра Мельника залишили за ґратами

Підозрюваного в убивстві мера Кременчука залишили під арештом
Фото: telegraf.in.ua

Апеляційний суд Полтавської області під час сьогоднішнього засідання залишив підозрюваного в убивстві мера Кременчука Олега Бабаєва під вартою, підтвердивши законність рішення Жовтневого районного суду, яким Олександра Мельника заарештували на початку вересня.

Про це повідомляє "Громадське ТВ".

"На цьому засіданні колегія суддів переглянула відео допиту Олександра Крижанівського, підозрюваного в організації замовного вбивства мера Кременчука. Саме на підставі його свідчень і затримали Олександра Мельника, директора і власника телекомпанії "Візит". Крижановський засвідчив, що Мельник замовив йому організацію вбивства Олега Бабаєва і профінансував замовлення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня після проведення необхідних слідчих дій кримінальне провадження за фактом вбивства Олега Бабаєва було об'єднано з кримінальним провадженням за фактом вбивства кременчуцького судді Олександра Лободенка, якого вбили 11 лютого схожим способом - пострілами в спину з мисливської рушниці.

Також стало відомо, що в результаті слідчих дій знайшли знаряддя вбивства.

Як відомо, Бабаєва вбили пострілом у груди біля його будинку 26 липня. Кримінальне провадження за цим фактом кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене на замовлення групою осіб.

Потім правоохоронці затримали ймовірних замовника вбивства - директора ТРК "Візит" Олександра Мельника - і посередника у скоєнні злочину - правозахисника Олександра Крижанівського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram