ГоловнаСуспільствоПодії

У результаті обшуку в Меджлісі вилучили особисті речі Джемілєва

Також вивезли комп'ютери, документи та гроші

У результаті обшуку в Меджлісі вилучили особисті речі Джемілєва
facebook.com/acimambetov

В анексованому Сімферополі у вівторок ввечері завершився обшук у будівлі Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент сайту "Крым.Реалии", після того як озброєні люди, котрі блокували будівлю, виїхали, до журналістів, які чекали зовні, вийшов голова благодійної організації "Фонд "Крим" Різа Шевкієв.

За його словами, під час обшуку вилучили протоколи деяких засідань Меджлісу, п'ять-шість релігійних книг, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва, які забрали з особистого сейфа, зламаного протягом обшуку.

У тому числі вилучили гроші, що належали Мустафі Джемілєву, і травматичний пістолет.

Також під час обшуку забрали шість процесорів і жорсткі диски. На запитання, коли це повернуть, відповідь була розмитою, зазначив Різа Шевкієв.

"Вони зачитали при своїх свідках постанову, в якій було сказано, що прибули провести обшук в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу у зв'язку з подіями 3 травня, коли наш народ приїхав зустрічати нашого лідера Мустафу Джемілєва", - повідомив він.

"У будівлі їх було осіб 15-20, проводили вони обшук дуже ретельно, почали з другого поверху, потім піднялися наверх. Потім спустилися вниз і провели обшуки ще в редакції "Авдету" і в благодійному фонді "Крим", - додав Шевкієв.

За його словами, на постанові про обшук не було ні вихідного номера, ні печатки. Був лише підпис старшого лейтенанта юстиції Шмельова.

Він зазначив, що хоча в постанові йшлося про обшук Меджлісу, обшуку зазнали і приміщення редакції "Авдет" і фонду "Крим", що є грубим порушенням закону.

Голова благодійної організації "Фонд "Крим" зазначив, що за підсумками неправомірного обшуку необхідно подати позов до суду, але висловив сумнів у справедливості судових рішень.

Як відомо, вранці 16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники для проведення обшуку. У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram