ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала одного з диверсантів ДНР на прізвисько "Сєня"

Громадянин України К. очолював диверсійну групу терористів

СБУ затримала одного з диверсантів ДНР на прізвисько "Сєня"
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала ватажка диверсійної групи терористичної організації "Донецька народна республіка" на прізвисько "Сєня". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"15 вересня контррозвідка СБУ затримала громадянина України "К" - ватажка диверсійної групи "ДНР" на прізвисько "Сєня", який разом зі спільниками скоював терористичні акти в Донецькій області", - сказано в повідомленні.

Встановлено, що група "Сєні" складалася із 6 диверсантів і входила в незаконне воєнізоване формування, очолюване бойовиком із позивним "Рись".

Інструкції для вчинення терористичних актів група отримувала безпосередньо від керівника донецьких терористів - Ігоря Гіркіна ("Стрєлка"), якому особисто звітувала про скоєні злочини.

На рахунку банди - збройні напади на колони української техніки, блокпости сил АТО, підрив мостів, диверсії в мирних кварталах міст.

За свідченнями місцевих жителів, "Сєня" - в минулому співробітник обласної Державної автоінспекції, використовуючи досвід роботи і зв'язки в правоохоронних органах, збирав відомості про розміщення стратегічних об'єктів області, безпосередньо підбирав і готував диверсантів з числа місцевого криміналітету.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, за останні кілька днів СБУ повідомила про затримання декількох диверсійних груп, в тому числі в Донецькій і Миколаївській області, в Маріуполі та в Красноармійську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram