ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області під час навчань загинув військовий

Одна з гранат вибухнула недалеко від місця перебування солдатів і осколками поранила військових

 У Житомирській області під час навчань загинув військовий
Фото: president.gov.ua

У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення.

Нещасний випадок стався на полігоні в Новоград-Волинському районі Житомирської області, де проходили навчання військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади, призвані під час третьої хвилі мобілізації, передає видання Житомир.info.

Під час навчань проводилися стрільби з автоматичного гранатомета АГС 17. Одна з гранат вибухнула недалеко від місця перебування солдатів і осколками поранила військових.

"Вони здійснили постріл, і після пострілу розірвався в повітрі снаряд. Безпосередньо стрілянину з гранатомета здійснював сержант Комарницький, він отримав наскрізне осколкове вогнепальне поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок. Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких у медичній установі помер", - розповів Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Валерій Кривонос.

Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення ніг.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 425 "Халатне ставлення до військової служби". Винним у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram