ГоловнаСуспільствоПодії

РФ готує до перекидання в Донецьк бойову авіацію під виглядом "ВПС Новоросії", - Тимчук

У районі аеропорту Донецька спостерігають скупчення підрозділів регулярної армії РФ

РФ готує до перекидання в Донецьк бойову авіацію під виглядом "ВПС Новоросії", - Тимчук
Дмитрий Тымчук
Фото: zik.ua

Росія готує до перекидання в Донецьк бойову авіацію під виглядом "ВПС Новоросії".

Про це 18 вересня повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Одночасно зафіксовано перекидання декількох одиниць бойової авіації без розпізнавальних знаків ВПС Росії на прикордонні аеродроми на території РФ. За словами Тимчука, ці машини готують до перекидання в Донецьк під виглядом "ВПС Новоросії" в разі витіснення українських підрозділів з території аеропорту.

"За багатьма ознаками, за допомогою російських фахівців на Донбасі бойовики створюють не тільки контрольоване ними радіолокаційне поле, а й ешелоновану систему ППО", - зазначив він.

Окрім того, за словами Тимчука, в районі обстрілюваного бойовиками аеропорту в Донецьку відзначають скупчення підрозділів регулярної армії РФ.

Водночас протягом останньої доби не зафіксовано проходження на Донбас з території РФ колон військової техніки.

На приморському напрямку (Новоазовськ-Маріуполь) спостерігають відносне затишшя. Разом з тим зауважено активне перекидання російських підрозділів на північ від Маріуполя.

За словами Тимчука, в Луганській області бойовики ЛНР та підрозділи РФ готуються до відновлення активних дій і продовження боїв. За останні 2-3 дні вони здійснили декілька перегрупувань і зосередили кілька ударних груп з бронетехнікою в північно-східній зоні АТО і на північ від Луганська, раніше з Росії доправили кілька конвоїв з боєприпасами та пальним. У районі Луганська розгорнуто мобільну російську РЛС, бандформування активно насичуються засобами ППО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram