ГоловнаСуспільствоПодії

Розвідника "Правого сектору" хочуть посадити під домашній арешт

Товариші по службі просять допомогти Віталієві Кошубі повернутися в АТО

Розвідника "Правого сектору" хочуть посадити під домашній арешт
Виталий Кашуба
Фото: "Новое время", стоп-кадр

Сьогодні в Житомирі судять бійця "Правого сектору", командира диверсійної групи Добровольчого українського корпусу Віталія Кошубу. Про це у своєму facebook написала журналістка й активіст "Правого сектору" Олена Білозерська.

За її словами, Віталій - найкращий розвідник Добровольчого Українського корпусу. Він знищив сотні озброєних сепаратистів.

Виталий Кошуба показывает журналисту село Степановка, оставленное сепаратистами

Бійця "схопили під час короткочасного перебування у Києві, привезли на суд у Житомир і хочуть посадити під домашній арешт з браслетом. А він потрібен тут, на фронті!", - підкреслила Білозерська.

"Суть справи: кілька місяців тому попався у Житомирі - віз нам на фронт боєприпаси. Якось звільнився тоді і весь цей час воював. Представлений до ордена "За мужність". Ті, хто читає мене, сто разів бачили його на моїх фото та відео", - написала активістка. За її словами, слідчі у курсі заслуг Віталія, але ігнорують їх.

Журналістка звертається до народних депутатів, громадських діячів з проханням якомога швидше допомогти Кошубі повернутися в АТО.

"Завдання: у найкоротші терміни провести новий суд із зміною запобіжного заходу. Дуже бажано - закрити справу", - підкреслила Білозерська.

За даними LB.ua, Кошуба - киянин, у минулому військовий офіцер-контрактник, раніше брав участь у військовому конфлікті на Балканах у числі українських миротворців. З травня 2014 року учасник АТО на Донбасі.

Як повідомлялося, раніше "Правий сектор", активісти якого беруть участь в АТО у складі Добровольчого Українського корпусу, оголосив про формування резервного батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram