ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала підозрюваного в підготовці терактів у Дніпропетровській області

Затриманий отримував вказівки від бойовиків "ДНР"

СБУ затримала підозрюваного в підготовці терактів у Дніпропетровській області
Фото: ru-newz.ru

Служба безпеки України в п'ятницю затримала жителя Павлограда Дніпропетровської області за підозрою в підготовці терористичних актів на одному з промислових об'єктів регіону.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"СБУ затримала місцевого жителя "С", 1958 р. н., за підозрою в причетності до діяльності терористичного угруповання, яке готувало серію терактів на одному з промислових об'єктів регіону. Створене російськими спецслужбами для дестабілізації ситуації в регіоні злочинне угруповання було знешкоджено співробітниками СБУ на початку вересня, коли зловмисники планували здійснити диверсії на великому промисловому підприємстві", - йдеться в повідомленні.

Членам диверсійно-підривної групи на чолі з місцевим підприємцем було оголошено підозру в скоєнні злочинів за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

У рамках розпочатого кримінального провадження контррозвідка СБУ встановила причетність до протиправної діяльності злочинного угруповання затриманого, який підтримував тісні зв'язки із терористами самопроголошеної Донецької народної республіки і отримував від них завдання.

Під час обшуків у квартирі затриманого знайдено боєприпаси до автоматичної зброї і гранати.

Ведеться досудове слідство.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ 1 вересня затримала диверсійну групу за підозрою в підготовці серії терактів у Павлограді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram