ГоловнаСуспільствоПодії

Аксьонов заявив, що Меджлісу не існує

Псевдопрем'єр Криму стверджує, що Меджліс підтримує близько 20% кримських татар

Аксьонов заявив, що Меджлісу не існує
Аксенов

Псевдопрем'єр Криму Сергій Аксьонов заявив, що з юридичного погляду організації "Меджліс кримськотатарського народу" не існує.

"З точки зору юридичного поля для мене такої організації не існує. Який Меджліс? Організація не зареєстрована належно. Її немає", - заявив Аксьонов в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ".

Окрім того, Меджліс, на думку Аксьонова, нібито не має авторитету і його підтримує не більш ніж 20% кримських татар, оскільки програми, які заявляли з 1991 року в Україні, він не виконав.

Кримська влада, за заявою Аксьонова, має намір оформити землі кримських татар або, якщо це неможливо, надати землі в спеціально виділених масивах, причому сформованих не за національною ознакою.

"У нас ніде в законі не написано, що ми повинні кримським татарам давати житло тільки поруч одному з іншим", - заявив Аксьонов.

Водночас хоча на облаштування депортованих у Криму виділено близько 10 млрд рублів до 2020 року, грошових компенсацій "на руки" не передбачено, повідомляє "Коммерсантъ".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Аксьонов попередив кримських татар про "жорсткі заходи" за невизнання російської влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram