ГоловнаСуспільствоПодії

ОБСЄ розділить зону безпеки на сході України на 5 секторів

У кожен сектор введуть спостерігачів

ОБСЄ розділить зону безпеки на сході України на 5 секторів
Фото: EPA/UPG

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) розділить південно-східний район України на п'ять секторів для наглядової місії.

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін, інформує 22 вересня ІТАР-ТАРС.

"Поділ зони спостереження на сектори існує: у Луганську і Донецьку буде працювати по 90-100 спостерігачів, в Краматорську, Маріуполі та Антрациті - по 50", - пояснив Келін.

Розділення зон безпеки, в свою чергу, погодили 19 вересня у Мінську на засіданні контактної групи щодо України, в якому брали участь Україна, ОБСЄ, Росія, ДНР і ЛНР. Всі нововведення увійшли до нового меморандуму мирного плану на південному сході України.

Крім того, в рамках меморандуму регламентовано відведення крупнокаліберної зброї на відстань щонайменше на 15 кілометрів з кожного боку, внаслідок чого утворюється зона безпеки щонайменше на 30 кілометрів, розповів другий президент України Леонід Кучма після проведених переговорів 19 вересня. Крім іншого, документ регламентує заборону всіх видів озброєння і наступальних дій, а також застосування важкої техніки поблизу населених пунктів і польотів бойової авіації або іноземних безпілотних літальних апаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram