ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі затримали диверсантів на чолі з "Лисом"

Група з воєнізованого формування "Восток" планувала теракти в місті

У Маріуполі затримали диверсантів на чолі з "Лисом"
Фото: sbu.gov.ua

Контррозвідка СБУ в Маріуполі затримала членів диверсійної групи незаконного воєнізованого формування "Восток", які планували здійснити терористичні акти в цьому місті. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"21 вересня затримали чотирьох бойовиків: ватажок на прізвисько "Лис" і його спільники, жителі Маріуполя. Всі вони пройшли спеціальну підготовку в таборах РФ, мають досвід бойових дій і брали безпосередню участь у збройних нападах на адмінбудівлі в Маріуполі в травні, коли загинуло багато правоохоронців і мирних жителів", - сказано в повідомленні.

За інформацією спецслужби, зловмисники причетні до вбивств підприємців, у яких відбирали майно і гроші.

"Готуючи теракти, члени угруповання виїжджали в штаб ДНР в Донецьку і в Російській Федерації, де отримали зброю, вибухівку та докладні інструкції", - інформує спецслужба.

У затриманих вилучено топографічні карти Маріуполя з позначками адмінбудівель, звіт групи про готовність до диверсій, ручні гранатомети РПГ-26, снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва, 7 автоматів Калашникова, гранати РГД-5, велику кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, радіостанції.

Стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки повідомляла про затримання злочинних угруповань в інших областях України. Так, у Сумській області затримано 5 осіб, які виробляли саморобну зброю для терористів ДНР і ЛНР, а в Херсонській області силовики запобігли теракту, підготовленому активістом антимайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram