ГоловнаСуспільствоПодії

УБЕЗ проводить обшук в одній з найбільших IT-компаній Запоріжжя

Силовики стверджують, що діють за запитом ФБР у справі про розкрадання грошей з американського банку

Співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю (УБЕЗ) проводять обшук в одній з найбільших IT-компаній Запоріжжя Infotek.

Про це 23 вересня повідомляє AIN.ua з посиланням на засновника компанії Марка Марченка.

За його словами, у вівторок після обіду у центральний офіс компанії зайшло близько десяти співробітників відділу кіберзлочинності Запорізького управління з боротьби з економічними злочинами. Силовики стверджують, що діють за запитом ФБР у справі про розкрадання грошей з американського банку. Марченко, однак, упевнений, що правоохоронці просто хочуть грошей.

Сам Марченко у зараз перебуває у Києві і про обшук дізнався від співробітників телефоном. За його словами, зараз співробітники УБЕЗ описують і готують до вилучення майно компанії. "Це нешвидкий процес, у офісі понад 50 робочих машин на 300 квадратних метрах", - сказав він. Роботу компанії зупинено. При цьому співробітників з офісу не випускають. Пресу на місце подій також не допустили.

Звинувачення у розкраданні грошей з якогось американського банку, назву якого міліціонери не озвучили, Марченко називає маячнею. На його думку, правоохоронці прийшли "зістригти з компанії гроші", оскільки вони вже дали зрозуміти, що готові "шукати шляхи вирішення питання на місці". Недавно Infotek провів у Запоріжжі велику конференцію, у якій взяло участь близько 1000 осіб. Основні витрати на проведення конференції компанія взяла на себе. Марченко вважає, що це дало сигнал силовикам, ніби у компанії є зайві гроші. "Влада за суттю не змінилася і діє по-старому, тими ж методами", - каже підприємець.

Infotek об'єднує групу аутсорсингових компаній у Запоріжжі. В структурах Infotek працює понад 100 осіб. Засновник компанії - 21-річний Марк Марченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram